
Aspargestærte
Ingredienser
Dej:
- 110 g (1¾ dl) grahamsmel
- 110 g (2 dl) hvedemel
- 5 g gær
- 1½ spsk olivenolie
- ½ tsk salt
- 1 dl vand
Fyld:
- 300 g rensede grønne asparges
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk vand
- 2 dl skummetmælk
- 2 æg
- 2 fed hvidløg
- 1 stor potte frisk basilikum
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 50 g reven Cheasy ost, 13%
Fremgangsmåde Aspargestærte
Dej: Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og bearbejd dejen til den er sammenhængende. Rul dejen ud og beklæd en crisppande med den. Prik dejen.
Fyld: Skær de grønne asparges i ca. 3 cm lange stykker og skær peberfrugten i ca. 1 cm tykke strimler. Kom grønsagerne i en glasskål med 2 spsk vand. Tildæk, indstil på 1000 W og tilbered i 2 min. Hæld vandet fra. Kom mælk, æg, hvidløg, basilikum, salt og peber i foodprocessoren og lad den køre ca. 10 sek.
Indstil på crisp og bag bunden i 5 min. Kom grønsagerne på bunden og hæld mælkeblandingen over. Drys osten på . Indstil på crisp og bag i 10 min.