Sådan Passer du Ekstra Godt på Dine Havemøbler

Det er ikke meget ved, at eje en have, hvis man ikke kan sidde derude og nyde den. Derfor har langt de fleste haveejere nogle havemøbler stående derude. Det er dog ikke helt ligegyldigt hvilke havemøbler man køber, eller hvordan man behandler dem. Møbler i haven er nemlig langt mere udsatte, end de møbler man har stående inde i huset. Udendørs møbler vil løbende blive udsat for større temperatur-skift, regn og slud, og måske endda sne om vinteren. Havemøbler har desuden langt større tendens til at komme i direkte kontakt med jord, sand og sten, der slider på træet og udsætter møblerne for mikron-organismer der kan ske at nedbryde materialerne. Hvis du ikke passer godt på dine havemøbler, så risikerer du altså, at de hurtigt går i stykker.

Hvis du allerede har alle de havemøbler du skal bruge, så må du nøjes med at beskytte dem så godt som muligt. Men hvis du står overfor at købe nye havemøbler, så kan det godt betale sig, at være ekstra kræsen. Det er nemlig ikke alle materialer der er ligeså følsomme overfor vind og vejr. Hvis du eksempelvis køber havemøbler af rustfrit stål, eller lignende hårdføre materialer, så er du allerede godt sikret. Med de rette materialer kan du slippe for det arbejde, og de eventuelle ekstra udgifter, der ligger i at beskytte møblerne, når vejret bliver ringere. Det skal her siges, at der heller ikke er noget galt med træ-møbler, så længe træet er behandlet på fornuftig vis, så det ikke rådner eller falder fra hinanden.

Når du så har købt dine hårdføre møbler, eller har besluttet dig for at beholde dem, du allerede har, så kan du begynde at kigge på dine muligheder for at beskytte dem yderligere. Her er det første, og mest oplagte skridt, at beskytte dem med et godt overtræk til havemøbler. Der findes mange forskellige slags overtræk, og de findes i nærmest enhver størrelse. Du burde altså sagtens kunne finde overtræk der passer til alle dine havemøbler. Det er igen værd at overveje, hvad det er for noget materiale, som overtrækket er lavet af. Nogle materialer holder bedre end andre, så hvis du ikke ønsker at købe nye overtræk om et par år, så brug lidt ekstra penge på, at købe overtræk af høj kvalitet. Kraftig polyester er et godt bud på et materiale, som kan beskytte dine møbler, og samtidig holder rigtigt længe.

Ved at vælge det rette overtræk til dine havemøbler kan du ikke bare beskytte dem imod vind og vejr: du kan også gøre det betydeligt lettere, at holde dine møbler rene. Selv når vejret er rigtigt godt risikerer du nemlig, at vand, jord og støv kan hvirvle sig op på møblerne. Her beskytter overtrækket imod dette snavs, og det betyder, at dine møbler holder sig flotte og pæne.