Beskrivelse:
Brøndkarse giver en dejlig smag og pynter på smørrebrødet.
Prøv den som drys på supper i dressinger, i kolde saucer eller på fisk.
Brug den i salater eller kom den finhakket i smør til bage kartofler.
Dyrkning:
Brøndkarse er en flerårig plante som ynder fugtige voksesteder gerne direkte i rindende vand. Ved havebassinet eller omkring vandhuller vil den pynte flot.
Ved formering knibes stænglen af og trykkes ned i den våde jord og snart vil der skyde nye skud frem. Brøndkarse vokser gerne i halvskygge, men også i fuld sol hvor bladene vil blive mørkegrønne. Brøndkarse kan sås om foråret. Frøene sås direkte på voksestedet i maj måned. De dækkes med et tyndt lag jord, der holdes fugtigt.
Brøndkarse kan også dyrkes i urtepotter i vindueskarmen, bare du giver dem vand nok. Den kan også dyrkes i køkkenhaven i rækker.