Kørvel

Kørvel dufter dejlig aromatisk og giver en sødlig smag. Den er grundlaget for fransk kogekunst, hvor den som tørret krydderurt indgår i krydderiblandingen fines herbes. Kørvel er fremragende i supper, saucer og til kylling. Prøv den også i kryddersmør og i tomatretter.

Kørvel bør først tilsættes retten når den er færdig, da kørvel mister smagen ved kogning.

Dyrkning:

Kørvel er en etårig plante og den bliver mellem 30-60 cm. høj. Den blomstre fra juni til september med dens hvide blomster der sidder i små skærme. Da Kørvel ikke bryder sig om at blive omplantet, bør den sås på blivestedet i riller med 25 cm. afstand, senere udtyndes til 20 cm. mellem planterne. Derefter vil den fremover flittigt så sig selv. Kørvel trives i al slags jord, men bliver særlig saftig i en velformuldet næringsrig jord. Den ynder halvskygge.

Efter 6-8 uger efter såningen, kan man begynde at tage af kørvelen. Klip bladene af planten, inden de går i blomst. Så den med 2 ugers mellemrum fra maj frem til august, så har du friske grønne blade at klippe af hele sommeren.

Hav kørvel i en stor krukke på terrassen, så har du den lige ved hånden til at klippe af til frokosten!